11. Rejsebrev Nyt hus, hedebølge og sommerferie lige om hjørnet

Det er varmt!!! Det er sååå vaaaaaaaarmt!!! Nu er det tid for jer derhjemme i Danmark til at gnægge lidt skadefro af os hernede, der i de sidste måneder har skrevet højt og flot om sol og sommer, for nu er vi lige ved at omkomme i heden. Vi har lige sagt på gensyn til min far og hans kone Doris, der har været og besøge os i de sidste 10 dage. I den tid de har været her, har vi 8 ud af 10 dage haft fuld knald på solen og mellem 30 og 35 grader. De fede må svede og det må vikinger også! Vi er blevet meget glade for vores air conditions i huset i Sredets – især om natten. Det nye hus i Pirne er bedre til at holde på kulden og bliver heldigvis ikke så overophedet. Hvor vi i DK tænker i læ-steder og solrige terrasser, har vi hurtigt lært at alt her handler om skygge-steder og at det er nødvendigt med en god pool for at komme godt gennem sommeren. Det er stadig ret skørt med sådan nogle ”udfordringer” her på dagen for Sankthans aften. Problemet plejer som regel at have mere karakter af, hvorvidt det er muligt at få ild på det trak drivvåde pinde, der skulle have forestillet et bål, og om man også har brug for gummistøvler eller kan nøjes med den uldne trøje ved bålet i aften.
I aften gælder vi os meget til at mødes med en

lille flok andre danskere hos Jytte, der bor i en lille landsby et godt stykke sydpå. Hun har inviteret til Sankthans med dejlig mad på grill, bål og Sankthans sang og vi har fået opgaven at kreere en heks til gildet. Det bliver rigtig hyggeligt og vi glæder os til at se både kendte og nye ansigter.

Vi har jo som sagt haft et rigtig dejligt besøg af min far og Doris de sidste dage og vi har hygget os rigtig meget!! Vores gæster har ikke fået pakket deres kufferter ordenligt ud på noget tidspunkt, for vi har flyttet frem og tilbage mellem vores to boliger, plus at de selv har været på en tur ind i landet. De tog i starten af deres ophold på en tur til den gamle hovedstad Veliko Tarnovo, hvor Simon, børnene og jeg var på tur til i marts måned. Det er et fantastisk sted i bjergene og jeg tror det gav et godt indblik i forskellige sider af Bulgarien. Også fordi de tog et sving forbi Sliven og Yambol på hjemvejen og så igen en helt anden side af BG. Derudover har den stået på ture rundt i området omkring både Sredets og Aytos (hvor det nye hus er) tur til stranden og et lokalt hotel med en fantastisk swimmingpool. Tak for hjælpen med at arbejde i det nye hus og for underholdning af ungerne, mens vi fik lidt fra hånden! Det var et par dejligt afslappede bedsteforældre vi havde besøg af, til trods for at de havde travlt netop pga. denne titel. Da tiden kom i går til at vende næsen hjemad, fik de pludselig travlt, da den ene af Doris’ døtre lå derhjemme og klemte benene sammen for ikke at føde det næste barnebarn inden Doris var kommet hjem til Danmark igen. Pensionister har nok at se til! Pøj pøj herfra 🙂!!!

Det var dog ikke sørgmodigt at sige farvel til familien denne gang, da vi ser hinanden lige om lidt igen. Vi kommer nemlig hjem på sommerferie i begyndelsen af juli måned og blive til d. 3. august. Vi glæder os til at se venner og familie igen og forudser en travl tid i DK, hvis vi skal gøre os forhåbninger om, at se alle dem, vi håber på, uden at hverken børn eller voksne får stress. Det er næsten en tabt kamp, men vi prioriterer vores nærmeste familie, som vi skal bo på skift ved i perioden og så se hvor mange venner vi når derudover. Uge 27 er basen i Holstebro, uge 28-30 i Røgen og i slutningen af uge 30 og uge 31 bor vi i Herning.
Tirsdag d. 26/7 holder vi 5 års fødselsdagsfest for tvillingerne i Røgen hos Simons Far og Mette. Vi vil gerne se alle dem der har tid og lyst til at komme til en uformel sommerfest i haven. Så hvis I har lyst så meld ind og så sender vi en ordentlig invitation. Det er lidt svært at vide, hvem der har tid lige midt i sommerferien.

Vi overtog jo vores nye hus her d.1. juni og selvom det tog lidt længere at få overført pengene fra vores danske bank og derefter lavet dem om til kontante Euro´s, så var det vist hvad man kan kalde en hurtig overtagelse af et hus. Ca. tre uger. Vi er som tidligere nævnt ikke flyttet ind i huset endnu, men bor lidt begge steder indtil september. De fleste hverdage i Sredets, hvor vi har vores barne”pige” og forlængede weekender i Pirne. Vi arbejder hårdt på at finde en stor lastbil med chaufør der kan transportere vores opmagasinerede habengut fra Danmark og herned. Før det sker, har jeg ikke rigtig lyst til at flytte ind for alvor. Huset er meget upersonligt nu, med nogle billige laminatmøbler, som jeg ikke kommer til at føle mig hjemme i. Nu hvor det er så tæt på, så savner jeg virkelig vores ting! Jeg havde ikke lige forestillet mig at det var møbler osv. jeg ville komme til at savne, men med alt det billige skrammel og plastik som Bulgarerne køber og bruger, tror jeg nærmest jeg har fået en snert plastikallergi. Jeg trænger til kvalitet og ægte materialer…
Nå, nu har jeg ikke tid til at sidde her og hygge længere. Jeg må i gang med kost og spand. Der er nemlig nok at gøre nu, hvor vi skal styre to husholdninger. Så jeg må for en stund forlade min elskede air con og våge mig ud i den hotte virkelighed. Glædelig Sankthans derhjemme!!! Vi vil tillade os at fejre en lille stykke danskhed her langt mod syd her i eftermiddag, så mødes vores hekse nok i Bloksbjerg.

Comments

comments