8. Rejsebrev – Tid til en update

 

Så er det vist ved at være tid til endnu et rejsebrev fra det fjerne Bulgarien. Hverdagene tikker ligeså stille derudaf og ungerne har fundet ind i en god rutine med at blive passet af Carole de fleste eftermiddage. De tager som regel ud til hende, i den landsby hvor hun bor, lige udenfor vores by. Der er der god plads til at boltre sig på hendes store græsplæne og de hygger sig rigtig godt. De savner lidt nogle andre børn end hinanden at lege med og kaster sig over en hver mulighed for nye legekammerater. De er kommet til at lege lidt med en bulgarsk dreng på en 6-7 år der hedder Alexander ude på fortovet udenfor vores hus. Han bliver indimellem passet af hans bedstemor der bor i et af nabohusene. Det giver lykke! Også på legepladser, og hvor end det er muligt, kommer de hurtigt i leg med børn i forskellige aldre. Skønt at man ikke behøver sprog for at lege! Nu er deres engelske ven Lily også kommet tilbage til Bulgarien igen, så vi håber snart de kan få vist, hvor dygtige de er blevet til at tale engelsk. Vi skal nok snart ud og ride sammen med Lily og familien, hvilket Franka har plaget om siden før vi tog hjemmefra 😉.
I Svetlina, hvor Carole bor, er de også kommet i leg med en lille dreng som de glædestrålende kom hjem og fortalte om. ”…og han er helt sort, mor! He he 🙂 Jeg går ud fra at han er sigøjner. Godt de endelig bliver udfordret lidt på deres farveskala. Det var der ikke meget af i Vestjylland.

 

 

 

 

 

 

 

 

Så var det jo i denne uge, at vi igen kom i den lokale sprøjte, bedre kendt som Lemvig Folkeblad, hvor der er en journalist der har bestemt sig for at følge os i springet fra Nordvestkysten til Sydøstkysten. Det er nu meget hyggeligt, at der ikke skal større sensation til, før man bliver den mest læste artikel i Lemvig Folkeblad denne uge.

I det sidste rejsebrev skrev jeg, at vi havde planer om at købe en autocamper, men det er vi gået fra lige foreløbig. Vi har undersøgt en hel masse og er kommet frem til, at det simpelthen er for dyrt i forhold til, hvad det koster at logere på hoteller eller lignede. I weekenden tog vi på en tur til den gamle hovedstad Veliko Tarnovo, hvor vi kunne få et stort værelse med en helt fantastisk udsigt for ca. 500 danske kr. for to nætter. Det var ikke luksus, men udemærket, og der skal overnattes mange nætter i en autocamper til 100.000-150.000 kr. før det regnskab går lige op.
Derudover er biler vanvittigt billige her og Simon kigger nu på en fin lille cabriolet til de sjove ture rundt i landet til omkring 30.000 kr. I går kørte han, og en ung bulgarsk mand der hedder Ivan, der var med som tolk, til Varna for at købe en motorcykel. Så Simon er en glad mand!! Detaljerne om uhyret skal i uden tvivl nok få fra ham selv, hvis I er interesserede. Men det er fin og rød 🙂.
Ivan, som taler fortræffeligt engelsk, bliver en stor gevinst for os. Han er sød og lige til, og så har vi manglet én, der ind imellem kan hjælpe med nogle tolkeopgaver. At tolke for udlændinge er netop Ivans ”job”, så hvis vi betaler ham en skilling, behøver vi ikke engang at have dårlig samvittighed over at ligge beslag på en kammerats tid. Så det er perfekt!

Lige nu sidder jeg i vores have under en parasol og puster ud efter at have fejet og luget i haven. Det er mega lækkert vejr med høj sol, 26 grader og en let brise. Vi synes sådan set ikke det behøver blive ret meget varmere, så det bliver spændende, hvordan det kommer til at gå til sommer!
Og det er fantastisk timing at vejret bliver varmere nu, for det næste der står på listen over ting der skal ske, er nemlig at MORMOR kommer på besøg!!! Det bliver stort og vi glæder os alle sammen til at se hende og vise vores nye verden frem. Jeg er glad for, at hun kommer nu her i foråret, hvor alting pibler og spirer frem og her er grønt og lunt og ikke januar måned, hvor vi kom og fik det hele serveret bart og råt. Så er jeg bange for, at vi alle blev proppet i kufferten og tvunget hjem til andedammen igen 🙂. Det bliver ca. 20 grader i næste uge siger prognosen. Det har været noget blandet vejr på det sidste. Franka spørger nærmest dagligt, om det så er i dag vi kan komme ud at bade 🙂. I morgen er det vores bryllupsdag og i det fejrer vi med en tur til stranden. Så må vi se om hun har lyst til at dyppe tæerne.
Vi glæder os til så mange ting der kommer til at ske i den nærmeste fremtid! Allermest til det der skal ske på lørdag. Gæsteværelset er gjort klar, og der er redt op til en sjov og dejlig uge med mormor for fuld skrue!

Comments

comments